Det händer ibland att jag gräver i mina gömmor, för att se vad jag verkligen vill ha kvar av det jag samlat på av erfarenheter och det jag upplevt som väsentligt. I all digitalisering är gamla mappar och visdomsord på lappar påminnelser om värderingar och val som känts viktiga i livet. Så är det utan tvekan med det här tänkespråket från Japan. Om sund balans och chans att kunna bedöma vad som behöver komma först och vad som kan vänta. Jesus var suveränen på det här området. Att hitta en gudomlig ordning för att kunna gå i takt med själva livet. Så som Skaparen tänkt det och själv går med överallt i det.

Herren anger takten

jag skall inte jäkta

Han hjälper mig att
stanna

så att jag kan komma
till ro

Han ger mig stunder av
stillhet

och återställer min
inre jämvikt

Han leder mig att kunna
prioritera rätt

genom avspändhet och
frid i min själ

Även om jag har tusen
saker att göra

behöver jag inte vara
rädd

ty han är med mig

Hans makt och oberoende
av tid

bevarar mig i balans

Han bereder mig en
vederkvickelsens dryck

som svalkar och förnyar
min ande

mitt i min verksamhets
vardag

Han smörjer mitt hjärta
med

stillhetens olja

Han låter min bägare
flöda över

av glädje och kraft

Harmoni och resultat

skall bli frukten av
min möda

och jag skall få vandra
med honom

och hålla jämna steg
med min Herre

och få bo hos honom för
alltid

(En
japansk version av Psalm 23)