Midsommaren kunde lätt förväxlas med 1 april. Råkallt med hagel och några ynka plusgrader var det och inget alls av meteorologiska tecken på att vi firade den allra ljusaste dagen på året. Nåväl värmeböljan i maj hade lagt grunden för en ymnig blomprakt och det kan ju finnas annat att glädjas över än vädret. Särskilt som en långvarig inneboende gäst (virus) orsakat en efterhängsen halsinfektion med hosta och slem som en följetong vecka efter vecka.

Den här veckan skulle bli bättre. Kanske jag till och med skulle få till det här med resterande fasadmålning. i måndags gjorde jag en del förberedelser och vaknade i går, tisdag, med att det skvalade ner ett åskregn utan like och vad som förväntats av SMHI.

Men idag vände det! I mejlboxen låg det här kortet som visar att barn och barnbarn hittat ett bra ställe att bada och vara på sommarlov i. Och när jag i en paus i dagens svettiga arbete sitter framför datorn, så ringer frun och förvarnar om att hon tänker att helt oplanerat kasta sig i Storsjön och räknade sina simtag nästan till tresiffrigt.

I morgon hoppas jag måla vita husknutar och få så lite färgstänk som möjligt på det röda fasadbräderna.